Izolasyondan

Izolasyondan

Daha nelerin geleceğini bilmiyoruz, lakin şimdiye kadar yaşadığımız olaylar bizi şu sonuca götürüyor: Solingen’deki Zulüm Sanat Merkezi bu sene içinde düzenli program planına dönmeyecektir. Mayıstan Eylüle kadar planlanmış olan sergi „Écraser l’infâme! Zermalmt das Infame!“ 2021 yılının ilkbaharına ertelenecektir.Onun yerine sanatçıları izolasyondaki yaşantılarını bildirmeleri için davet ediyoruz – bunu dialog eşliğinde koleksiyonumuzun parçalarıyla sergileyeceğiz.

Şimdiki günlerde aniden sadece yakın çevremizden, günlük beraberliğimizden, kolektif yaşantılarımızdan koparılmadık – özellikle serbest çalışan sanatçılar bu durumdan mağdur oluyor: etkinlikler, sergiler, sahneye çıkışlar iptal ediliyor. Ücretlerin kesilmesinden dolayı şu andaki durum sanatçılar icin değişik düzeylerde hayati bir tehdit oluşturuyor.

Solingen’deki Zulüm Sanat Merkezi‘mizin ne zaman ve hangi şekilde açılacağını henüz bilmiyoruz, lakin ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı biliyoruz: “Bergische Städtedreieck’in” sanatçıları (yani Remscheid, Solingen veya Wuppertal’de ikametgahı olan sanatçıları) desteklemek için, bir ilan ile izolasyon zamanını ve hayati dertlerini belgelemeleri için davet etmeye karar verdik. Bütçe fazlalığını destek için kullanmak istiyoruz: 500 euro miktarındaki ücretleri sanatçılara teklif edip, projeye katılmalarını ve Merkezin şu an tarihi henüz belirlenmemiş açılışında eserlerini sergelemelerine, müzik yapmalarına, performe etmelerine ve okumalarına imkan veriyoruz. Bu şekilde Zulüm Sanat Merkezi açık dialog alanına dönüştürülüyor. Projeye katılan sanatçıların eserleri destek amacı ile açık artırmaya çıkartılabilir. Ayrıca tecrübe alışverişi gerçekleştirilebilir.  

Koleksiyonumuzun en önemli motiflerinden birileri sınır deneyimi, göç, kaçma, kovulma, özgürlük hakların kayıbı ve izolasyon – geçmişteki zamanı bugünkü zamanla eşit kılmadan, bireysel tecrübe ve sanatsal girişim arasındaki paralelleri IZOLASYONDAN özgürlüğe giden yolları gerçekleştirmek için kullanmak istiyoruz. Bugüne paralel olarak geçmişi gösteriyoruz ve Zulüm Sanat Merkezi’nin koleksiyonundan resimlerle, fotoğraflarla ve kitaplarla bir sunum derliyoruz. Birçok şey hayal ediyoruz ve IZOLASYONDAN geri dönmek için beraber birçok şey gerçekleştirebiliriz.

Ikametgahı Remscheid, Solingen veya Wuppertal’de olan sanatçıları 30 Nisan 2020‘ye kadar bir proje taslağı (maksimal 2000 işaret) ve en fazla 8 fotoğraftan oluşan illüstrasyonu bir *.pdf-dosya şeklinde sırf e-mail olarak bize göndermenizi rica ediyoruz (isolation@verfolgte-kuenste.de). Akabinde merkezin sorumlularından ve sanatçılardan oluşan jüri bir seçim yapacak ve katılımcılara en kısa zamanda geri bildirim verecek.

Istisnasız katılan her sanatçıya – danışmadan sonra – websitemizde kendini tanımlamasını ve görünülmesini sağlıyoruz.

Çevredeki iş hanlarını bu projeye bağış şeklinde katılmalarını teşvik etmek istiyoruz. Bu şekilde bu bölgedeki sanatsal çeşitliliğin hayatta kalmasına ve bizim daha çok sanatçıları desteklememize yardımcı olunur – 30 Nisan 2020’ye kadar isolation@verfolgte-kuenste.de adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.